Gesprekstherapie

Dialoog is meestal de juiste weg naar de oplossing, daarom ben ik gesprekstherapeut geworden. Het resultaat laat misschien wat langer op zich wachten, maar het is tenminste duurzaam en daardoor ook veel effectiever.

Want via de dialoog groeit er inzicht in het probleem; ik coach je naar een geestelijke ontwikkeling die je in staat zal stellen ook in de toekomst met andere problemen om te gaan. Een prettig neveneffect is dat ook je zelfvertrouwen daardoor toeneemt, iets wat van andere therapieën niet altijd kan gezegd worden…

… zoals bijvoorbeeld medicatie! Er wordt veel te vaak naar medicijnen gegrepen om psychologische problemen te bestrijden. Maar die middelen vlakken je emoties af en geven je vervolgens een vals gevoel van genezing. Want eens de medicatie wordt stopgezet, stelt het oorspronkelijke probleem zich vaak (heel snel) opnieuw.

Om over na te denken…

Iedereen maakt op een gegeven moment iets tragisch mee, daar kunnen we niet omheen. Ofwel verliezen we daarbij de moed en glijden we langzaam weg in wanhoop en oneindig verdriet, ofwel doen we iets positiefs.

Ik kan je helpen bij dat laatste! De wezenlijke opgave bestaat er in die tragische realiteit te verhelderen en te begrijpen, te beheersen met ons mooiste instrument, waarvan de energie en daadkracht vaak nog verborgen is gebleven tot nu toe: je geest.