Over mezelf

Ik ben een ervaringsdeskundige psychologisch consulent. De interesse voor dit vakgebied en de bezorgdheid voor het psychologisch welzijn van mensen, is bij mij gegroeid door de jaren heen. Nu wil ik aandacht en zorg geven waar nodig.

Uit eigen ervaringen wist ik al langer dat het niet eenvoudig is om tegenslagen te aanvaarden. Privé, op het werk, soms beide: mensen worstelen met problemen en vragen waar ze maar geen antwoord op kunnen vinden. Je hebt het gevoel helemaal alleen te staan, je kan je eigen emoties niet plaatsen, je vertrouwt niemand, zelfs geen vrienden of familie. Je bent bang nog dieper gekwetst te worden. En miserie die je niet kan delen, wordt dubbel zwaar. Ik begrijp zeer goed wat je bedoelt, want -zoals de Engelsen het zo mooi eenvoudig en toch allesomvattend zeggen- “I’ve been there”.

Maar ik wilde met negatieve ervaringen toch iets nuttigs gaan doen en ben dus beginnen studeren. Psychologie en sociologie, om mijn eigen levenservaring beter in kaart te brengen, tot op het niveau waarop ik in staat word geacht anderen te gidsen door moeilijke fasen in hun leven.

Wat kan ik je bijgevolg bieden?

Theoretische kennis, en dat is erg belangrijk, want vanuit onwetendheid kunnen er slechte vrienden in je ziel gaan wonen, zoals trots, woede of gehechtheid. Die leiden allemaal tot lijden…

Maar het is nog veel beter de boekenwijsheid te kruisen met het juist kunnen aanvoelen van de situaties waarin medemensen zich bevinden. Daarvoor heb je een flinke dosis levenswijsheid nodig, opgedaan alleen en alleen in het leven zelf